IMPORTANT! Pentru a îmbunătăţi relaţia cu tine acest site foloseşte cookie-uri (eng. cookies).
Pentru mai multe detalii apasă aici. Dacă esti de acord cu acest lucru atunci poti [x] închide acest avertisment.

Articole despre cafea, ceai, sanatate si stare de spirit

Deși există multe mituri despre efectele negative ale cafelei, studiile arată că această băutură are o serie de beneficii importante pentru sănătate. În acest articol, vom dezvălui cele mai importante beneficii ale cafelei și de ce ar trebui să o consumăm cu moderație.
Istoria cafelei începe în secolul al IX-lea, într-un loc îndepărtat din Africa de Est, pe numele său Etiopia. Producerea și consumul de cafea au început să se răspândească treptat de-a lungul continentului, din Etiopia în Yemen, apoi în restul regiunilor Orientului Mijlociu, cum ar fi Turcia și Egiptul.
Cafeaua Bazzara este una dintre cele mai apreciate cafele din lume, cu o istorie lungă și bogată în Italia. Cu gusturi atât de complexe și arome învăluitoare, cafeaua Bazzara a devenit o alegere populară pentru băutura de dimineață sau pentru o pauză de cafea la birou
Vara este momentul perfect pentru a savura o cafea rece și delicioasă. Nu trebuie să renunțăm la băutura preferată în timpul sezonului cald, dar trebuie să adaptăm modul în care o preparăm. Iată câteva sfaturi despre cum să prepari cafea în zilele călduroase de vară astfel încât să creezi o băutură răcoritoare și plăcută.
Ați avut vreodată senzația de a nu putea începe ziua fără o ceașcă de cafea? Este posibil să fi experimentat deja explozia de energie pe care o poate aduce această băutură delicioasă. Da, cafeaua poate fi considerată o adevărată bombă energetică!
Cafeaua este mult mai mult decât o băutură matinală sau o sursă de energie. Aroma intensă și gustul său bogat pot fi folosite într-o varietate de rețete, adăugând un plus de savoare și originalitate. Dacă ești în căutarea unor idei inedite despre cum să folosești cafeaua în bucătărie, iată câteva rețete pe care cu siguranță nu le-ai încercat până acum.

Ziua internationala a cafelei

Sambata, 30 Sep 2023
Descoperă povestea fascinantă din spatele celor mai renumite cafele din lume în timp ce celebrăm Ziua Internațională a Cafelei! Această zi specială are rolul de a evidenția importanța și diversitatea cafelei în cultura noastră globală.
Categorii