IMPORTANT! Pentru a îmbunătăţi relaţia cu tine acest site foloseşte cookie-uri (eng. cookies).
Pentru mai multe detalii apasă aici. Dacă esti de acord cu acest lucru atunci poti [x] închide acest avertisment.

Cafea in zilele de vara? Yes, please :)

Duminica, 25 Iun 2023
Vara este momentul perfect pentru a savura o cafea rece și delicioasă. Nu trebuie să renunțăm la băutura preferată în timpul sezonului cald, dar trebuie să adaptăm modul în care o preparăm. Iată câteva sfaturi despre cum să prepari cafea în zilele călduroase de vară astfel încât să creezi o băutură răcoritoare și plăcută.

1. Cafea cu gheață

Cea mai simplă metodă de a prepara o cafea răcoritoare este adăugarea de gheață în cafea. Lasă cafeaua să se răcească la temperatura camerei, apoi adaugă cuburi de gheață. Pentru a reduce intensitatea aromei, poți adăuga puțin lapte sau sirop de vanilie.

2. Cafea la rece

O altă metodă populară pentru a prepara cafea în zilele călduroase este prepararea cafelei la rece. Adaugă cafeaua măcinată în apă rece și las-o la frigider timp de 12-24 de ore. Când este gata, strecoară cafeaua și servește-o cu gheață și lapte după preferințe.

3. Espresso tonic

Espresso tonic este o băutură revigorantă, cu un gust picant și ușor. Se prepară prin turnarea unui espresso peste un pahar cu gheață și apă tonică rece. Pentru un gust mai complex, se pot adăuga siropuri de gust și lapte.

4. Cafea frappe


Frappe este o băutură răcoritoare de cafea care se poate prepara în câteva minute folosind un blender. Pune cafeaua espresso, gheață, lapte și zahăr / sirop de gust în blender și amestecă-le bine pentru a crea o băutură cremoasă și răcoritoare.

5. Cafea la filtru

Cafeaua la filtru este o metodă simplă pentru a prepara o cafea răcoritoare. Adaugă cafeaua măcinată împreună cu apă rece într-un vas, apoi acoperi cu un filtru și lasă la frigider aproximativ 12 ore. Când e gata, foloseste filtrul pentru a strecura cafeaua și servește-o cu cuburi de gheață și lapte.

În concluzie, vara este momentul perfect pentru a experimenta cu noi moduri de a prepara cafeaua ta preferată. Fie că îți place o cafea simplă cu gheață sau o băutură mai complexă, cum ar fi espresso tonic sau cafea frappe, există nenumărate opțiuni răcoritoare și delicioase pentru a îți răcori zilele calde de vară și a savura un gust plăcut.
 Alte articole